De leukste voorleesboeken van dit moment

Voorleesboeken zijn super om samen met je kind te lezen. Ze helpen kinderen nieuwe dingen te leren en zorgen voor leuke momenten samen. In deze lijst vind je de leukste voorleesboeken van nu. Of je nou een spannend verhaal zoekt of iets grappigs, hier zit vast iets bij voor jou en je kind.

Bijgewerkt: 15-07-2024

1. Het grote gekke voorleesboek

Het grote gekke voorleesboek

Maak kennis met de viezerdjes, de ettertjes, de bussertjes en de griezeltjes in deze lekker dikke voorleesbundel! Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt níémand ze wil hebben. Behalve tante Dalia… Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Dalia krijgt gewoon grijze haren van die twee… Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in haar kindertehuis wil opnemen. Dan móéten Mees en Moontje wel echte griezeltjes worden… En Joris en Jetje krijgen van ome Ko allebei een opgeknapt kermisbusje en mogen daar de hele dag in rondrijden.

€ 17,99

Bekijken >

2. De ridder zonder billen - De ridder zonder billen

De ridder zonder billen - De ridder zonder billen

Er was eens een ridder… zonder billen! Wat doe je als je billen eraf worden gehapt door een enorme draak? Huilen natuurlijk! Want welke prinses wil er nu met een ridder zonder billen trouwen? Maar deze ridder zonder billen laat de moed niet zakken. Hij gaat gewoon op zoek naar een nieuw paar billen – en naar een prinses! De ridder zonder billen is een geestig en origineel prentenboek op rijm dat tot de verbeelding van elke kleuter zal spreken. Met grappige illustraties van Charlotte Bruijn en een spectaculaire 'billenwinkel'-uitklappagina. Van deze hilarische serie werden al ruim 150.000 exemplaren verkocht.

€ 15,99

Bekijken >

3. Gekkie de gekko

Gekkie de gekko

'Gekkie de gekko' is een tropische kleurexplosie in een prentenboek! Bestsellerduo Rachel Bright en Jim Field hebben hun sporen dubbel en dwars verdiend met geliefde kinderboeken als 'De leeuw in de muis', 'Twee vechtende eekhoorntjes', 'De walvis wilde meer', 'Laat maar los, Koala' en 'Wolfje wil naar huis'. Elk prentenboek dat Bright en Field samen maken is een fabelachtig feestje vol kleur en muzikaal rijm. En ook dit verhaal heeft een subtiele boodschap: je krijgt wat je geeft. Gekkie de gekko wil niets liever dan een wereldster zijn. Op zijn exotische eiland houdt hij elke dag een grote Gekkie-show. Op een dag zijn de dieren het zat, maar Gekkie weigert te geloven dat hij geen ster is.

€ 15,99

Bekijken >

4. De Gorgels

De Gorgels

Fantasierijk en spannend jeugdboek over de avonturen van een jongen met superogen, die vreemde, harige wezentjes kan zien… En ze bestaan echt! Het eerste kinderboek van de bekende cabaretier Jochem Myjer. Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan.

€ 17,99

Bekijken >

5. Woezel & Pip - Slaap lekker

Woezel & Pip - Slaap lekker

Dit kartonboek vol kleurrijke illustraties met vuurvliegjes die echt licht geven door middel van lampjes. Als het verhaaltje uit is, blaast het kind zelf de lampjes uit. Slaap lekker! Een magisch bedtijdverhaal voor elke avond. Met vuurvliegjes blaas je niet alleen de dag, maar ook dit avontuur uit. Droom maar zacht, vriendje.

€ 14,25

Bekijken >

6. De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart

De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart

'De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart’ is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. In ‘De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart’, geschreven door Hanneke de Zoete, schieten Saar en Janna hun tante hulp. Die heeft namelijk een eigen taartenwinkel waar ze de allerlekkerste taarten en gebakjes verkoopt. En bijna elk jaar wint ze de eerste prijs bij het jaarlijkse taartenfestival. Bij tante Taart logeren is het leukste wat er is! Maar dan slaat het noodlot toe: tante Taart breekt haar been.

€ 15,99

Bekijken >

7. De Zoete Zusjes gaan op vakantie

De Zoete Zusjes gaan op vakantie

‘De Zoete Zusjes gaan op vakantie’ is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. Hoera, de Zoete Zusjes hebben vakantie! Maar waar gaan Saar en Janna dit jaar hun spannende avonturen beleven? In ‘De Zoete Zusjes gaan op vakantie’, geschreven door Hanneke de Zoete, ga je met de Zoete Zusjes mee op reis naar een prachtig eiland. Spreken ze daar wel Nederlands? Dat maakt niet uit, als er maar genoeg te doen is! Je kunt er strandjutten, ijsjes eten, fietstochten maken, mee met de vissersboot, wadlopen en zelfs zeehonden zien.

€ 15,99

Bekijken >

8. De Zoete Zusjes - Lekker lezen met de Zoete Zusjes

De Zoete Zusjes - Lekker lezen met de Zoete Zusjes

Leer lezen met de Zoete Zusjes in drie boekjes op verschillende niveaus voor beginnende lezers. In dit kunnen kinderen die al ongeveer een jaar leesonderwijs hebben gehad lekker zelf lezen. Leren lezen is nog leuker met de Zoete Zusjes! Daarom zijn er nu drie gloednieuwe Zoete Zusjes-titels van oplopend niveau: Ik lees met de Zoete Zusjes: voor de allerjongste lezers in groep 2 en begin groep 3 die woorden en klanken leren herkennen. Samen lezen met de Zoete Zusjes: voor beginnende lezers die een aantal maanden leesonderwijs hebben gehad. Lekker lezen met de Zoete Zusjes: voor kinderen die al ongeveer een jaar leesonderwijs hebben gehad.

€ 10,00

Bekijken >

9. De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 3 - Het Pretpark

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 3 - Het Pretpark

Bestverkochte kinderboek van 2023, bekroond met een Gouden Boek én winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2024! ‘De avonturen van Rutger, Thomas en Paco’ is dé succesvolle en prijswinnende kinderboekenserie van dit moment. Met De Magische Halsband (2022), De Tijdmachine (2023) en Het Pretpark (2024) won de serie drie jaar op rij de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De Kinderjuryprijs is een prijs die volledig door kinderen zelf wordt bepaald en is de belangrijkste publieksprijs van Nederland. Ook zijn alle drie de delen bekroond met een Gouden Boek. Voor kinderboeken betekent dit dat er meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht.

€ 17,99

Bekijken >

10. De Zoete Zusjes houden van Holland

De Zoete Zusjes houden van Holland

'De Zoete Zusjes houden van Holland’ is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. In 'De Zoete zusjes houden van Holland', geschreven door Hanneke de Zoete, ga je samen met de Zoete Zusjes Saar en Janna op ontdekkingsreis langs de allerleukste plekjes in Nederland. Saar zit in groep 6 en moet een spreekbeurt houden. Alle kinderen krijgen een bijzonder land toegewezen om over te vertellen, maar Saar krijgt Nederland. Supersaai! Nederland, wat is daar nou aan? Om inspiratie op te doen gaan de Zoete Zusjes met het hele gezin een heuse rood-wit-blauwtrip maken.

€ 10,00

Bekijken >

11. De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes zijn de baas

De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes zijn de baas

'De Zoete Zusjes zijn de baas’ is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. In ‘De Zoete Zusjes zijn de baas’, geschreven door Hanneke de Zoete, gaan de Zoete Zusjes Saar en Janna protesteren. Want grote mensen zeggen altijd nee, en ze spelen de baas over kinderen. Maar waarom eigenlijk? Kinderen kunnen ook heel goed de baas zijn! Dus organiseren de Zoete Zusjes de allerleukste dag van het jaar: ja-dag, waarop kinderen voor één dag de baas zijn. Zij bepalen álles.

€ 15,99

Bekijken >

12. De Neehoorn 1 - De Neehoorn

De Neehoorn 1 - De Neehoorn

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker! Vertaald door Jaap Robben.

€ 17,99

Bekijken >

13. Panda 3 - De reis van de wijze kat

Panda 3 - De reis van de wijze kat

Een gloednieuw avontuur van de bestsellerauteur van Grote Panda & Kleine Draak over een wijze kat, een nieuwsgierige kitten en de wijsheden die ze tijdens hun reis samen ontdekken...Op een dag hoort de Kat over een eenzame oude dennenboom diep in het woud. Wie de boom vindt, verkrijgt oneindige wijsheid. De Kat gaat op weg en ontmoet allerlei dieren, zoals de nieuwsgierige Haas, de praatgrage Aap en de vermoeide Schildpad. Elk vertellen zij hun eigen verhaal. Maar pas als de Kat een speels, jong katje leert kennen, begrijpt hij het doel van zijn reis...

€ 20,99

Bekijken >

14. Grote Panda & Kleine Draak

Grote Panda & Kleine Draak

Een charmant, prachtig geïllustreerde verhaal over twee beste vriendenVoor de liefhebbers van De jongen, de vos, de mol en het paard en Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt 'De boeken van James Norbury zijn een grote hit. De boodschap van hoop, vertrouwen, vriendschap, (zelf)liefde en zachtheid zou voor sommigen een tegengif kunnen zijn voor het cynisme, het wantrouwen en de woede die zo aan de oppervlakte van het moderne leven liggen.' - Volkskrant MagazineTwee geliefde vrienden, Grote Panda en Kleine Draak, reizen samen door de seizoenen van het jaar.

€ 20,99

Bekijken >

15. De ridder zonder billen - De ridder zonder billen doeboek

De ridder zonder billen - De ridder zonder billen doeboek

Een BILjant doeboek met de ridder zonder billen in de hoofdrol! Wie kent de ridder zonder billen niet? Deze dappere huilebalk heeft inmiddels de harten van talloze peuters en kleuters veroverd en ook de andere delen uit deze topserie zijn niet meer weg te denken uit de boekhandel. In dit doeboek passeren alle kleurrijke personages uit de eerdere prentenboeken de revue in de vele puzzels, kleurplaten, knutsels en recepten (wel samen met mama en papa maken natuurlijk!).

€ 10,00

Bekijken >

Koopjesoutlet
Logo