De top 5 bestverkochte slowjuicers

SlowjuicersEen goede slowjuicer hoeft niet duur te zijn. Maar het aanbod is enorm en de prijzen lopen sterk uiteen. Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste slowjuicer, hebben wij onderzoek gedaan naar de verschillende soorten slowjuicers. We hebben ook uitgezocht wat de belangrijkste factoren zijn waar je op moet letten bij de aanschaf van een slowjuicer. Het resultaat is een top 5 slowjuicers. Alvast veel plezier ermee!

Met een slowjuicer worden groente en fruit langzaam en op een lage temperatuur met een vijzel bewerkt tot er pulp ontstaat. Vervolgens worden de sappen uit de pulp geperst. Dit gebeurt langzaam en zonder verhitting, dus op een lage temperatuur. De lage temperatuur is belangrijk zodat er geen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan.

Je kan met een slowjuicer door verschillende ingrediënten met elkaar te combineren de meest uiteenlopende fruit- en groentesapjes zelf maken. Dat is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens heel leuk om te doen!

Maar waar moet je op letten voordat je een slowjuicer aanschaft?

De prijs

Allereerst is er de prijs. Een slowjuicer koop je al vanaf 10 euro maar de prijzen lopen al snel op tot zelfs ver boven de duizend euro. Echter in de meeste situaties, zolang je hem niet professioneel of heel intensief gaat gebruiken, heb je al voldoende aan een slowjuicer van maximaal 100 euro.

Horizontale of verticale slowjuicer?

Er zijn horizontale en verticale slowjuicers. De belangrijkste verschillen tussen deze twee types staan in onderstaande tabel.

Horizontale slowjuicer Verticale slowjuicer
Aandrukken groente en fruit Zelf aandrukken Zwaartekracht doet zijn werk
Grootte Neemt meer ruimte in beslag Vaak compacter formaat
Geschikt voor tarwegras? Geschikt Minder geschikt
Snelheid Langzamer Sneller

 

Inhoud van de kan

Hoe groter de inhoud van de kan, hoe meer sap je tegelijkertijd kan maken. Voor 1 a twee glazen sap heb je voldoende aan een kan van 0,5 liter. Wil je voor meerdere mensen tegelijk sap klaarmaken dan is het praktischer om direct een slowjuicer te kopen met een grotere kan.

Aantal snelheden

Sommige slowjuicers hebben meerdere snelheden, waarbij de hoge snelheid goed geschikt is voor harde groentes en fruit. De lagere snelheid is beter voor de zachte groentes en fruit.

Vermogen van de slowjuicer

Het vermogen van de slowjuicer is voornamelijk belangrijk voor als je er bijvoorbeeld harde groenten in wilt doen, zoals wortelen en rode bieten. Hoe hoger het vermogen (Watt), hoe krachtiger het apparaat. Er zijn ook niet-elektrische slowjuicers die je zelf met de hand kunt bedienen.

Op basis van bovenstaande punten hebben wij een selectie gemaakt van de 5 beste slowjuicers.

1. KitchenBrothers Slowjuicer - 700 ML - Groenten en Fruit - BPA-Vrij - Met Pulpcontainer - Grijs

KitchenBrothers Slowjuicer - 700 ML - Groenten en Fruit - BPA-Vrij - Met Pulpcontainer - Grijs

Wil je dagelijks heerlijk groente- of fruitsap persen en de maximale voedingswaarde behouden? Ga dan voor de slowjuicer van KitchenBrothers! Met een 700ml sapbeker en 1400ml pulpreservoir maak je sap voor alleen jezelf of het hele gezin. Na gebruik reinig je de onderdelen eenvoudig onder de kraan met de bijgeleverde borstel. Doordat er langzaam wordt geperst met een persschroef, komt er zo min mogelijk zuurstof vrij (slechts 3% oxidatie). Dit garandeert een volle rijke smaak en zorgt dat de sapjes langer houdbaar zijn.

€ 99,99

Bekijk

2. Philips Avance HR1946/70 - Slowjuicer - Zwart

Philips Avance HR1946/70 - Slowjuicer - Zwart

Maak sap van al je favoriete ingrediënten met de Philips Avance HR1946/70 slowjuicer. Met de Pre-clean-functie worden ook de laatste druppels sap uitgeperst. Ook heeft de slowjuicer een extra grote vulopening voor meer gebruiksgemak. Na gebruik is hij eenvoudig schoon te spoelen. De losse onderdelen zijn vaatwasbestendig. Belangrijkste kenmerken Philips Avance slowjuicer: Extra gebruiksgemak Het is mogelijk om sap direct in je glas te maken Minder voorbereidend snijwerk door 2x grotere vultrechter De druppelstop houdt je aanrecht schoon Maximaal behoud van voedingsstoffen Fruit en groenten hebben duizenden cellen die sap, vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen bevatten.

€ 212,00

Bekijk

3. Nutribullet Juicer - 800 ml - 800 Watt - Brede invoertrechter - Handige Sapkan, Schoonmaakborstel en Stamper - Grijs

Nutribullet Juicer - 800 ml - 800 Watt - Brede invoertrechter - Handige Sapkan, Schoonmaakborstel en Stamper - Grijs

Vers geperst sap hoeft geen luxe te zijn. Met de nutribullet Juicer beschik je zelf over de mogelijkheid om heerlijk, supergezond fruit- en groentesap te maken wanneer je maar wilt. Of je nou graag de inname van vitamines en mineralen wilt verhogen, wilt genieten van echt sap zonder suiker of andere toevoegingen of vers sap gewoon heel lekker vindt, met de nutribullet Juicer kan je het precies maken zoals je sap het liefst hebt. Kenmerken ✔ Kracht - met een krachtige motor van 800 watt ben je binnen een mum van tijd klaar ✔ Precisie - met 2 standen pers je zowel uit harde als zachte ingrediënten het meeste sap ✔ Minimale voorbereidingstijd - door de brede en verstelbare invoertrechter kun je hele stukken groente en fruit toevoegen, zonder deze eerst te hoeven snijden Compact en krachtig Het is een compacte sapcentrifuge die is ontworpen voor eenvoudig en dagelijks gebruik.

€ 99,95

Bekijk

4. Toivo Kitchen Slowjuicer J700 PRO - Incl. maatbeker - Sapcentrifuge - Verspers - Groente sap - Fruit smoothies - Vaderdag cadeautje -

Toivo Kitchen Slowjuicer J700 PRO - Incl. maatbeker - Sapcentrifuge - Verspers - Groente sap - Fruit smoothies - Vaderdag cadeautje -

Wil jij de maximale voedingswaarde behouden terwijl jij jouw groente- of fruitsap drinkt? Geen lawaai maken wanneer jij s'ochtends jouw verse sapje aan het maken bent? Kunnen vertrouwen op de kwaliteit van een Europees Geassembleerd product? Dan is de TOIVO J700 PRO SlowJuicer perfect geschikt voor jou! De J700 PRO maakt gebruik van de nieuwste RX Motor en 7 laags TOIVO schroef waarmee er slechts 63dB geluid wordt geproduceerd en tot 95% puur sap wordt geperst. Daarnaast is de J700 PRO Slowjuicer extreem energie efficient en vrij van BPA chemicaliën.

€ 79,00

Bekijk

5. Amzchef Slowjuicer ZM1507 - Voor Groente- en Fruitsap - Horizontale Slow juicer - Stille Motor (50dB) - Grijs

Amzchef Slowjuicer ZM1507 - Voor Groente- en Fruitsap - Horizontale Slow juicer - Stille Motor (50dB) - Grijs

Wil je dagelijks genieten van een gezond groente- of fruitsapje waarbij de maximale voedingswaarden behouden blijven? Kies dan voor de Amzchef slowjuicer ZM1507! Met deze horizontale slowjuicer worden ingrediënten langzaam en koud geperst, waardoor de maximale voedingswaarden behoud blijven en er zo min mogelijk zuurstof vrij komt. Dit garandeert een rijke smaak en zorgt ervoor dat het sap tot wel 72 uur koel bewaart kan worden. De Amzchef slowjuicer wordt geleverd met een sap opvangbeker, pulp opvangbeker en een reinigingsborstel.

€ 84,95

Bekijk

Wil je direct de lekkerste slow juice recepten uitproberen? Bestel dan gelijk ook het receptenboek Slow! (€19,99) met maar liefst 175 recepten voor de slowjuicer.

Koopjesoutlet
Logo