De top 5 bestverkochte slowjuicers

SlowjuicersEen goede slowjuicer hoeft niet duur te zijn. Maar het aanbod is enorm en de prijzen lopen sterk uiteen. Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste slowjuicer, hebben wij onderzoek gedaan naar de verschillende soorten slowjuicers. We hebben ook uitgezocht wat de belangrijkste factoren zijn waar je op moet letten bij de aanschaf van een slowjuicer. Het resultaat is een top 5 slowjuicers. Alvast veel plezier ermee!

Met een slowjuicer worden groente en fruit langzaam en op een lage temperatuur met een vijzel bewerkt tot er pulp ontstaat. Vervolgens worden de sappen uit de pulp geperst. Dit gebeurt langzaam en zonder verhitting, dus op een lage temperatuur. De lage temperatuur is belangrijk zodat er geen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan.

Je kan met een slowjuicer door verschillende ingrediënten met elkaar te combineren de meest uiteenlopende fruit- en groentesapjes zelf maken. Dat is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens heel leuk om te doen!

Maar waar moet je op letten voordat je een slowjuicer aanschaft?

De prijs

Allereerst is er de prijs. Een slowjuicer koop je al vanaf 10 euro maar de prijzen lopen al snel op tot zelfs ver boven de duizend euro. Echter in de meeste situaties, zolang je hem niet professioneel of heel intensief gaat gebruiken, heb je al voldoende aan een slowjuicer van maximaal 100 euro.

Horizontale of verticale slowjuicer?

Er zijn horizontale en verticale slowjuicers. De belangrijkste verschillen tussen deze twee types staan in onderstaande tabel.

Horizontale slowjuicer Verticale slowjuicer
Aandrukken groente en fruit Zelf aandrukken Zwaartekracht doet zijn werk
Grootte Neemt meer ruimte in beslag Vaak compacter formaat
Geschikt voor tarwegras? Geschikt Minder geschikt
Snelheid Langzamer Sneller

 

Inhoud van de kan

Hoe groter de inhoud van de kan, hoe meer sap je tegelijkertijd kan maken. Voor 1 a twee glazen sap heb je voldoende aan een kan van 0,5 liter. Wil je voor meerdere mensen tegelijk sap klaarmaken dan is het praktischer om direct een slowjuicer te kopen met een grotere kan.

Aantal snelheden

Sommige slowjuicers hebben meerdere snelheden, waarbij de hoge snelheid goed geschikt is voor harde groentes en fruit. De lagere snelheid is beter voor de zachte groentes en fruit.

Vermogen van de slowjuicer

Het vermogen van de slowjuicer is voornamelijk belangrijk voor als je er bijvoorbeeld harde groenten in wilt doen, zoals wortelen en rode bieten. Hoe hoger het vermogen (Watt), hoe krachtiger het apparaat. Er zijn ook niet-elektrische slowjuicers die je zelf met de hand kunt bedienen.

Op basis van bovenstaande punten hebben wij een selectie gemaakt van de 5 beste slowjuicers.

Bijgewerkt: 26-09-2022 14:04

1. KitchenBrothers Slowjuicer - 700 ML - Groenten en Fruit - BPA-Vrij - Met Pulpcontainer - Grijs

KitchenBrothers Slowjuicer - 700 ML - Groenten en Fruit - BPA-Vrij - Met Pulpcontainer - Grijs

Wil je dagelijks heerlijk groente- of fruitsap persen en de maximale voedingswaarde behouden? Ga dan voor de slowjuicer van KitchenBrothers! Met een 700ml sapbeker en 1400ml pulpreservoir maak je sap voor alleen jezelf of het hele gezin. Na gebruik reinig je de onderdelen eenvoudig onder de kraan met de bijgeleverde borstel. Doordat er langzaam wordt geperst met een persschroef, komt er zo min mogelijk zuurstof vrij (slechts 3% oxidatie). Dit garandeert een volle rijke smaak en zorgt dat de sapjes langer houdbaar zijn.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 96,99

2. KitchenBrothers Slowjuicer - 700 ML - Groenten en Fruit - BPA-Vrij - Met Pulpcontainer - Wit

KitchenBrothers Slowjuicer - 700 ML - Groenten en Fruit - BPA-Vrij - Met Pulpcontainer - Wit

Met de KitchenBrothers slowjuicer pers je heerlijke groente- en fruitsapjes. Doordat de slowjuicer de ingrediënten langzaam perst, behoud je maximale voedingswaarde, in tegenstelling tot een sapcentrifuge. Hierdoor blijven jouw sapjes lekker koud en langer houdbaar. Omdat de slowjuicers van KitchenBrothers weinig geluid maken, kan je ze prima ‘s ochtends gebruiken. Bestel nu de Slowjuicer van KitchenBrothers voor jouw dagelijkse vitaminen! Jouw voordelen ✔ Maximaal behoud van voedingswaarde ✔ Maximale sap opbrengst (70-90%) ✔ Minimale oxidatie (slechts 3%) ✔ Perst op lage snelheid ✔ Laag geluid (70dB) ✔ Sap blijft koud ✔ Droge pulp ✔ BPA-vrij Slowjuicer vs.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 99,99

3. Princess 202045 Easy Fill - Slowjuicer - Zwart

Princess 202045 Easy Fill - Slowjuicer - Zwart

Met de Princess 202045 Easy Fill Slowjuicer maak je snel de heerlijkste groenten- en fruitsappen. Door de grote, kantelbare vulopening is het niet nodig om de ingrediënten voor te snijden. Ook grote ingrediënten zoals hele appels en tomaten kunnen er in een keer in. De slowjuicer heeft een langzame en perfect gecontroleerde perstechniek, waardoor de smaak en de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Maak voortaan dus supergezonde en lekkere fruit- en groentesappen. Met de sapopvang van 900 ml kan je genoeg sap opvangen voor 4 glazen vers sap. De pulpcontainer kan ook 900 ml aan inhoud opvangen en is makkelijk weer te verwijderen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 99,99
conrad.nl: € 155,00
conrad.nl: € 155,00
vivolanda.nl: € 130,00
alternate.nl: € 124,90

4. DistinQ® Slowjuicer met Pulpcontainer – 2 standen Soft en Hard - Zwart - 700ml Sapbeker en 1400ml pulpreservoir

DistinQ® Slowjuicer met Pulpcontainer – 2 standen Soft en Hard - Zwart - 700ml Sapbeker en 1400ml pulpreservoir

Wil je van iedere groente- of fruitsoort een heerlijke smoothie maken zonder dat het veel tijd hoeft te kosten? Dan is de slowjuicer van DistinQ® de ideale uitkomst! De machine is speciaal ontworpen met twee (2) verschillende snelheden en het heeft een slow-speed motor, zodat de vitamies, vezels en andere voedingstoffen van de fruit- of groente soort behouden blijven. Hierdoor kan je keer op keer genieten van een smaakvol en rijkgevuld sapje. De slowjuicer is voorzien van een scheidingfunctie, zodat de sap en pulp van elkaar worden gescheiden, waardoor het de zuiverhuid verhoogt.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 79,99

5. Güde Fruitmolen OM 7 - 7L - RVS - 30x34 cm

Güde Fruitmolen OM 7 - 7L - RVS - 30x34 cm

De Güde Fruitmolen OM 7 is een zeer stabiele fruitmolen voor op sap- en bessenpersen. De fruitmolen is geschrikt voor iedere smoothie en sap liefhebber, aangezien je met de Güde fruitmolen gemakkelijk zelf sapjes kunt maken. Doordat de fruitmolen een capaciteit van 7 Liter heeft kan er gemakkelijk in 1 keer voor 7 Liter aan sap geperst worden. Technische specificaties Afmetingen trechter: 30 x 34 cm Capaciteit: 7 L RVS trechter Snijeenheid en wisselrol van aluminium Grote crank voor optimale krachtoverbrenging Lengte: 570 mm Breed: 495 mm Hoogte: 265 mm Gewicht: 5,8 kg Leveringsomvang 1x Güde Fruitmolen OM 7 - 7 liter - RVS

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 69,95

Wil je direct de lekkerste slow juice recepten uitproberen? Bestel dan gelijk ook het receptenboek Slow! (€19,99) met maar liefst 175 recepten voor de slowjuicer.

Koopjesoutlet
Logo